Klaipėdos lopšelis-darželis „Nykštukas“

Tarptautinis projektas „Kartu paskaitykim knygelę"

Klaipėdos lopšelio – darželio „Nykštukas“ ikimokyklinio ugdymo mokytojos Vilma Larkina, Virginija Šerpetauskaitė, Roberta Dėšankovienė, Sandra Gečienė bei priešmokyklinio ugdymo mokytoja Aleksandra Valančauskė kartu su ugdytiniais prisijungė prie Kelmės lopšelio – darželio „Kūlverstukas“ organizuojamo ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų bei pradinio ugdymo mokinių tarptautinio projekto „Kartu paskaitykim knygelę“.

Tarptautinis projektas kvietė susipažinti, prisiminti, kūrybiškai pažvelgti į Evelinos Daciūtės kūrybą, kurią anot organizatorių „…galima priskirti prie tų, kurios domina vaikus: poezija – žaisminga ir lengvai įsimenama, o tekstai knygelėse – prasmingi ir įdomūs. Patys garsiausi rašytojos kūriniai – „Laimė yra lapė“ ir „Drambliai eina į svečius“ keliauja po pasaulį…“, šie kūriniai aplankė ir mūsų įstaigos vaikus.

„Kiškučių“ grupės vaikai (3 – 4 m.) su mokytojomis skaitė knygą „Drambliai ėjo į svečius“. Norėdami geriau pažinti dramblius, vaikai pirmiausia susipažino su dramblių gyvenamąja vieta, jų kaimynais ir aplinka, tyrinėjo džiungles ir ten gyvenančius gyvūnus. Knygelę vaikai skaitė įvairiausiais būdais – prieš miegą, „Ryto rato“ metu imituodami dramblius su savo pasigamintomis kaukėmis bei žaisdami. Vaikai sužinojo, kiek dramblių ir kur keliavo. Vėliau atėjo laikas pasigaminti sensorinių pojūčių stalą, kuriame apsigyveno 10 dramblių. Žaisdami su drambliais prie šio stalo, vaikai patys sekė pasaką, ugdėsi kalbinius gebėjimus ir lavino kūrybiškumą bei vaizduotę.

Priešmokyklinio amžiaus „Boružėlių“ grupės ugdytiniai  su mokytoja skaitydami knygą „Drambliai eina į svečius“, diskutavo apie kūrinio personažus, jų kelionę bei išsiaiškino, kokia yra pasaka be galo. Kūrybinės veiklos metu vaikai lipdė įsivaizduojamus pasakos personažus iš plastilino, juos skaičiavo, dalinosi patirtimi su draugais.  

„Paukštelių“ grupėje (5 – 6 m.) svečiavosi Laimė: laimė būti su draugu, laimė kartu veikti, kurti, žaisti, gaminti, dalintis. Laimė skaityti knygą „Laimė yra lapė“. Veiklų metu vaikai atskleidė, kas jiems yra laimė. Kiekviena diena vaikams suteikė galimybę pajusti laimę skirtingose, reikšmingose veiklose. Ugdytiniai sukūrė didžiulį miestą iš antrinių žaliavų, įkūrė molio dirbtuves ir gamino molinius indus, trumpam įsijautė į kepėjo profesiją. Projekto veiklos padėjo vaikams  suvokti, kokia svarbi draugystė ir gebėjimas dalintis.

Nuotraukos:
Vilma Larkina, Sandra Gečienė, Aleksandra Valančauskė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mokytojams
  • Mūsų darželis
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
Naujienų archyvas